Duit. Braper byk baru cukup?

Manusia, bile diberikan emas 1 gunung, nescaya akan dimintanya 1 lagi

Sembang 0

Perjuangan yang belum selesai-Tun M

Pengalaman hidup

Sudah jatuh, ditimpa tangga. diberak burung.tertelan skit.

Brain wash

how innocent jokes can mess with ur mind

mudu?pettew?

The origin of mudu

Friday, 25 November 2011

braiinn wasssshhhh

In the name of Allah, the most gracious, the most merciful.

Hari ni hari Jumaat. tak. aku bukan nk nyanyi lagu rebecca hitam yang bertajuk jumaat. tapi saje je terngin nk tulis before g maen basketball. ha ha ha. tapi nk tulis pasal ape?hurm..aritu cam nk tulis pasal provokasi or web anti islam. tapi hold lu kot. baru lepas wat progress report. pale saaaakkkittt ag.  so, mari kiter sentuh isu yang direct and tak yah pk byk sgt tapi aku rasa ada significant impact pada diri kiter. tajuk dierrr....brain wash.

setuju atau tidak, kiter byk dipengaruhi oleh media sekeliling kite. kiter akan act direct or indirectly terhadap apa yang kiter lihat kat dpan mata or kat kaca tv/pc. aku nk bg satu contoh yang mudah. skang ni ada trend baru. orang suke baca 9gag. (ok.aku pon). kan kat situ macam ada satu pattern kartun cam "me gusta" "cereal guy" "troll dad" n byk ag. tapi ada 1 ni aku tatau nama dier ape.


aku bukan nk cakp pasal bacon or karikatur tu tapi die nyer tagline. "mother of god". kalo byk2 kali tgk kartun gini aku caya kiter2 mest ada tersebut tag line tu. yup. happen to a friend of mine. tgh sembang2 lawak2 dier cakp "mother of god". (thee hoooorrroooorrrr).

hurm...rasanyer macm tak yah kot cerita pasal keesaan tuhan..sebab aku yakin kalo dier muslim, dier mest tau pasal keesaan tuhan itu.

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani.

Katakanlah (wahai Muhammad): “(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa;[1]
“Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat;[2]Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan;[3]“Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya”.[4]


-al ikhlas-


tu baru kartun yang simple. caner lak ngan kartun yang directly represent tuhan. contoh?




byk ag contoh2 dier..tapi kalo aku upload sumer kang da jadik 9gag lak blog aku.haha. kesimpulannye, hindarkan lah kartun atau gurauan camni..sebab lama2 akan tinggalkan impact kat dalam diri kiter secara sedar atau pon tidak sedar. tapi bukan setakat lawak je. movie pon byk da pasal tuhan. cam "clash of the titans", "supernatural" or movie yang agak latest, "immortal". byk lagi benda boleh tonton or dibuat lawak dan TUHAN bukanlah 1 darinye. 

post kali ni dibuat khas ntuk bermulanye tahun baru dalam kelendar umat islam. semoga bermulanye tahun baru ini, at least ada la skit sumbangan dan peringatan ntuk kite2 sumer.semoga tahun baru ini menjadi tahun yang lebih baek dari tahun2 yang sebelumnye. 




ok.hari hujan. terpaksa bersukan depan PC.


Sunday, 20 November 2011

MUDU?pettew???


Dengan nama ALLAH yang maha pemurah lagi maha pengasihani..

Di pagi Ahad yang membosankan ini..terasa lak macam nk tulis blog..hahah.lama giler tak update blog..post pon baru 3..bukan malas..hati tu ada nk tulis..tapi sibuk gile kot..ngan FYP..ngan apply keje nye..omg..carik keje is such a pain in da ass.nway, aritu aku ngan rumet ku tercinta g Kuala Kangsar..g tukar kete..masa tu, terjumpa la mak dier..berikut adalah perbualan kami

mak kamil: eyh, sapa ni kamil?kawan ke?
kamil: ni la rumet, ummi.Nama dier mudu.
mak kamil: ouh mudu budak serawak tu?
aku n kamil: HAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHHA
mak kamil:eyh.sorry2..mak cik ingatkan orang serawak..yela..nama mudu kan..ntah kaum ape ke kat serawak..

Aku ketawa all da way from KK back to UTP..haha..so funny.

So, teringin la plak nk cerita pasal mana datg nick MUDU tu..ok.kat SAMURA (SMS Muar), kebanyakkan student akan ada nama panggilan..n nama panggilan tu biasanye akan bawak maksud (most of it lucah and cam harreeemmm)..hahaha..tapi tu kire legacy skola aku la..mmg turun temurun..cam ak pon ada bg nama kat jr2..hahah..

Nama  MUDU ni senior dorm aku yang bagi..nama dier Santana..tapi nama btol aku tak ingat..redhuan rasanye..dier bagi nama MUDU sebab muka aku sama ngan muka budak batch dier..nama budak tu BEDU...so MUDU maksud dier MUka beDU..MUDU.get it?hahha

promote skek gambar resummeeee

ni la BEDU tu..ade ke sama.isk3.     

Nway, ada orang tego la..nape guner nama mudu..kan tak elok..kan ag bagus guner nama btol..bla3...tapi aku still guner gak..sebab aku rasa nama mudu tu ag mesra dan ag senang nk disebut..sepanjang aku idop ni..takda sapa pernah sebut nama aku betol for the 1st time..kecuali close relative la..hahah..tapi ada je orang sebut MUDU salah..ada sebut BUDU,MEDU and seyesly ada panggil MADU..i was like WTF?????hahaha..tapi takda pe pon..peace yaw!



ni nama jr aku:
ni nama dier SETAT..plz jgn tanyer ape maksud dier.
   -
ni Nama dier gtek.hahaha
p/s=BEDU tu maksud die BEstari Dua (tu nama dorm dier time kat skola)
dan pada sapa yang tatau nama btol aku, nama btol aku Mohd Madzhir b Ibrahim..bukan Mahathir..bukan Madzin..zzz..




-MUDU AND PROUD-



 

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More